Insulin och steroidcykler

I dagens idrottssamhälle är insulin ganska populärt bland tyngdlyftare, eftersom det är en av de mest kraftfulla anabola. Insulin inom sport är ganska normalt. Detta hormon kan konkurrera med många anabola steroider när det gäller muskeltillväxt. Den anabola effekten av insulin överträffar på något sätt även effekten av steroider. Men han har också sina nackdelar, till exempel har insulin väldigt liten effekt på att stärka ledband och leder.

Inom bodybuilding hjälper insulin idrottare att stärka syntesen av proteiner, kolhydrater och fetter, och det underlättar också snabb penetration av alla nödvändiga komponenter i cellerna. Dessutom kan insulin hämma nedbrytningen av proteiner och kolhydrater, förbättra energimetabolismen. Saken är att om du injicerar en stor mängd insulin i kroppen, kommer blodsockernivån att minska avsevärt.

Men samtidigt kommer kroppens försvar att fungera, tillväxthormonet kommer att produceras och sockernivån börjar gradvis återhämta sig. Ibland kan en ökning av tillväxthormonet nå upp till fem gånger. Detta bidrar till ökad anabolism. Så insulin i sport hjälper inte bara frisättningen av det “nödvändiga” hormonet utan hjälper också till att stärka det. När du tar insulin i kroppen ökar tillförseln av glykogen. Denna ackumulerade energi kommer att användas senare under fysisk ansträngning eller under långa pauser mellan måltiderna.

Ett hormon produceras i bukspottkörteln, medan äta ökar sin produktion flera gånger. Vila och psykologisk balans har också en positiv effekt på insulinproduktionen. Livsmedel med en enorm mängd liponsyra bidrar till produktionen av insulin.

Bodybuilding Insulin

För att öka insulinnivån i kroppen kan du också injicera specialdroger. I princip kan insulin idag köpas på vilket apotek som helst. Observera dock att insulin administreras via en insulinspruta. Att använda en “vänster” spruta kan påverka en idrottares hälsa negativt. Efter att ha tagit hormonet kanske du vill sova, men vid denna tidpunkt borde du inte sova alls, eftersom insulinnivån stiger till gränsen.

Under 4 timmar förblir insulin aktivt med 2 timmar per topp. Innan du använder hormonet, lär dig att använda det korrekt, det är bättre att konsultera en specialist. Insulin inom sport, trots att det är ett accepterat fenomen, är ändå att införa hormon artificiellt i kroppen en farlig och ibland omotiverad verksamhet.

MENU