Återhämtning efter intag av steroider Eftercykelterapi (PCT)

Efter att ha tagit anabola steroider är det viktigt att kunna återhämta sig ordentligt, annars påverkar det idrottarens hälsa negativt, liksom hans hormonella bakgrund. Faktum är att steroider inte utgör ett stort hot mot människokroppen, om vikten av att återställa efter en cykel av steroider är i nivå med deras intag. Eftersom det är viktigt att ägna tillräckligt med tid till just detta steg.

När ska du starta återhämtningen efter en cykel

I allmänhet väljer alla när, man börjar under cykeln, tar antiöstrogener, gonadotropin. Antiöstrogener hjälper till att bli av med överskott av östrogen, vissa steroider tenderar att omvandlas (förvandlas till ett kvinnligt hormon). Och vissa börjar återhämta sig efter cykeln, allt beror på vilka droger idrottarna tar. Det finns kortverkande läkemedel i 6-12 timmar, och det finns långverkande läkemedel i 2-7 dagar.

Förlust av muskelmassa.

Efter att ha slutfört cykeln börjar du aktivt gå ner i vikt, så du har en mycket viktig uppgift för att bevara de förvärvade musklerna maximalt. Förlust är oundvikligt, det är nödvändigt att behandla detta med förståelse, så rikta alla ansträngningar för att minimera det. Storleken på förlusten beror på följande faktorer:

  • Ju större dina doser desto mer förlorar du.
  • Ju längre cykel, desto längre återställning sker efter. Därför är det värt att förstå att det inte finns något fast svar på frågan: ”hur länge varar återhämtningen efter en cykel av steroider?”, För varje fall är denna indikator annorlunda.

Hur man minskar muskelförlust under återhämtning efter en cykel av steroider.

  • Först och främst, var uppmärksam på arbetet med den hormonella bakgrunden, eftersom du måste återföra mängden testosteron som frigörs till den välbekanta nivån.
  • Återställa manlig makt.
  • Rehabilitera levern, som fungerade i ökat produktivitetsläge.
  • Rätt näring, och särskilt nivån av bra kolesterol.
  • Gör träningen enklare, eftersom du inte längre kan arbeta med samma vikter som när du tar steroider.

I allmänhet är de grundläggande reglerna för att återhämta sig från en cykel av steroider normalisering av den hormonella bakgrunden, med hjälp av läkemedel och upprätthåller rätt näring, sömn och träning. Rehabiliteringsdroger spelar en stor roll, för utan dem kommer kroppen inte att kunna normalisera sitt arbete. Du kan bekanta dig med den nödvändiga listan över ämnen mer detaljerat på olika forum eller från intervjuer med professionella idrottare. I allmänhet är det inte så svårt att återhämta sig om du gör allt korrekt och följer de doser du behöver.

MENU